Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Viptorp, Eskilstuna, Katrineholm, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser

Södermanland, Viptorp, Eskilstuna, Katrineholm, Södermanlands län

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 40-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. 5 personer har gripits misstänkta för brott (se nedan), en person har omhändertagits på grund av berusning och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

22.39 Polis stoppade ett fordon för kontroll i området Viptorp, Eskilstuna. Vid kontroll så visade det sig att fordonet var belagt med körförbud och saknade vinterdäck. Föraren, en man i 65-årsåldern, blåste också positivt för alkohol i polisens sållningsinstrument och fick följa med för provtagning. Mannen fick en ordningsbot samt så misstänks han för rattfylleri.

23.59 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i ett parkerat fordon i området Kerstinboda, Katrineholm. När räddningstjänst kom på plats så var fordonet övertänt men det skulle inte föreligga någon spridningsrisk. Polis har dokumenterat platsen. Händelsen utreds som skadegörelse genom brand.

00.49 Polis stoppade ett fordon för kontroll i Eskilstunaområdet. Totalt färdades fem personer i fordonet. Vid kontrollen fattade polisen misstankar om att föraren var påverkad och föraren togs med för provtagning. De övriga passagerarna i bilen kontrollerades också och efter utredningsåtgärder så greps samtliga fem misstänkta för narkotikabrott. Samtliga anhölls senare under natten efter beslut av åklagare.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra