Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Krongatan, Eskilstuna, Sveaplan, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Södermanland, Krongatan, Eskilstuna, Sveaplan, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Priya G Eklund. Till kvällen kommer Monica Bergström.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 45 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:55 En polispatrull befann sig på Krongatan i Eskilstuna när patrullen noterade en bil som hissats upp med domkraft. Vid bilen befann sig flera personer. Polispatrullen kontrollerade situationen och noterade att en katalysator från bilen plockats bort. Fyra personer har gripits misstänkta för stöld, samtliga anhölls senare efter åklagarbeslut. De frihetsberövade är tre män och en kvinna, de är i 20-35-årsåldern.

00:10 En polispatrull patrullerade i närheten av Sveaplan i Eskilstuna när de fick syn på flera personer i närområdet. Poliserna kontrollerade personerna. En man, som är i 25-årsåldern, greps misstänkt för narkotikabrott i överlåtelsesyfte efter att misstänkt narkotika påträffats på honom. Mannen anhölls senare efter beslut från åklagare. I samband med händelsen kontrollerades en kvinna i 25-årsåldern. Hon misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk. Kvinnan fick följa med för provtagning.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Mest läst av andra