Karta som med röd fyrkant ramar in Oxelösund, Valla, Katrineholm, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser i polisområdet

Oxelösund, Valla, Katrineholm, Södermanlands län

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat ett 40-tal ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

00.20 Polis larmades med anledning av ett misstänkt pågående inbrott i en fastighet på Vivestavägen i Oxelösund. Två okända personer hade setts i ett kameralarm utanför en byggnad där de försökte bryta sig in. När polis kom fram till adressen fanns inga misstänkta personer kvar på platsen eller i området. Polis har dokumenterat platsen och tagit uppgifter för en anmälan om försök till stöld.

02.19 Polis stoppade ett fordon för kontroll på riksväg 55, Valla, Katrineholm. Vid kontrollen visade det sig att föraren, en man i 40-årsåldern, saknade giltigt körkort och han misstänktes även vara berusad. Mannen medtogs för provtagning. Mannen är misstänkt för grov olovlig körning samt för drograttfylleri.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden som exempelvis berusade personer, viltolyckor, trafikkontroller och personer med psykisk ohälsa men inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra