Karta som med röd fyrkant ramar in Katrineholm, Trädgårdsgatan, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström.

Katrineholm, Trädgårdsgatan, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 60-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits. En person har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fyra personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

23:59 Polis larmades till en bostad i området Norr, Katrineholm, med anledning av ett inbrott i ett garage. Målsägande hade varit borta under dagen och upptäckt inbrottet vid hemkomst. Polispatrull på plats skrev en anmälan om stöld genom inbrott. Det är oklart vad stöldgodset bestått av. En brottsplatsundersökning ska genomföras. 

01:36 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Trädgårdsgatan i Katrineholm uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 30-årsåldern fick följa med polisen för ytterligare provtagning samt förhör. Hans körkort omhändertogs också. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

* I dag finns ingen presstalesperson i tjänst efter klockan 15:00. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra