Karta som med röd fyrkant ramar in Västerleden, Nyköping, Aspö, Strängnäs, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Västerleden, Nyköping, Aspö, Strängnäs, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 30-tal ärenden som rör Södermanlands län. Två personer har gripits (se nedan). En person har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00:34 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Västerleden i Nyköping uppstod misstanke om drograttfylleri samt olovlig körning mot föraren av en elsparkcykel (elsparkcykel klassad som moped). Mannen i 30-årsåldern fick följa med polisen för provtagning samt förhör. 

02:54 Polis larmades till Aspö, Strängnäs, med anledning av en pågående dieselstöld ur en traktor. Via en övervakningskamera sågs två misstänkta gärningspersoner. När polis anlänt till platsen hade de misstänkta lämnat området i en bil men via registreringsnumret kunde patrull lokalisera bilen och stoppa den strax norr om Strängnäs. I bilen satt två män i 40- respektive 30-årsåldern. Båda greps misstänkta för stöld. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra