Karta som med röd fyrkant ramar in Kungsvägen, Eskilstuna, Gnesta, Vingåker, Thulegatan, Myrtorp, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! En sammanfattning av nattens händelser.

Kungsvägen, Eskilstuna, Gnesta, Vingåker, Thulegatan, Myrtorp, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Södermanlands län. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

22:46 Polisen stoppade på eget initiativ en bil för kontroll på Kungsvägen i Eskilstuna. Vid kontrollen fattade polisen misstankar kring att föraren var påverkad. Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänks för drograttfylla samt grov olovlig körning.

23:49 Polisen stoppade på eget initiativ en bil på länsväg 830 i höjd med Vackerby, Gnesta. Vid kontrollen upptäcktes att personen som körde bilen saknade giltigt körkort. Personen, en man i 30-årsåldern är nu misstänkt för grov olovlig körning.

00:04 Polisen larmades till riksväg 52 i höjd med Vingåker med anledning av en bilbrand. Enligt larmet stod en bil i brand intill vägkanten. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

02:08 Polisen stoppade på eget initiativ en bil för kontroll på Thulegatan i Gnesta. När bilen stannade hoppade föraren ut och försökte lämna platsen. Föraren, som en är man i 30-årsåldern kunde omhändertas och fick följa med patrullen för provtagning. Han är misstänkt för drograttfylla samt olovlig körning.

02:51 Polisen larmades till Myrtorp, Eskilstuna, med anledning av en stöld. Enligt inringaren har två personer försökt att stjäla något från inringarens bil, troligtvis katalysatorn. De misstänkta personerna var inte kvar på platsen. När polisen kom till platsen sökte de av närområdet, dock påträffades inte de misstänkta personerna. Polisen har beslagtagit vissa föremål som lämnades kvar på platsen för vidare utredning. En anmälan om försök till stöld har upprättats.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra