Karta som med röd fyrkant ramar in Eskilstuna, Germundsgatan, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Eskilstuna, Germundsgatan, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 15-tal ärenden som rör Södermanlands län. 

21:54 Polis larmades till en bostad utanför Eskilstuna med anledning av ett grovt rån. Ett flertal gärningspersoner ska ha tvingat sig in i en villa och använt ett vapenliknande föremål i syfte att tvinga till sig gods. I bostaden fanns två målsägande, en man och en kvinna. Kvinnan ska i samband med detta ha mottagit ett slag men ej behövt åka till sjukhus med ambulans. Polis på plats har letat efter gärningspersonerna, spärrat av brottsplatsen och genomfört en kriminalteknisk undersökning. Vissa fynd har också tagits i beslag. Ärendet rubriceras som försök till grovt rån samt grovt vapenbrott. Det finns i nuläget ingen gripen och det är oklart för polisens presstjänst vad stöldgodset bestått av.

22:11 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Germundsgatan i Eskilstuna med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska det ha börjat brinna i en parkerad bil. Polis på plats kommer skriva en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om viltolyckor, trafikkontroller samt diverse andra kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra