Karta som med röd fyrkant ramar in Vagnhärad, Trosa, Åkers Styckebruk, Strängnäs, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Vagnhärad, Trosa, Åkers Styckebruk, Strängnäs, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Södermanlands län. 

22:20 Polis och ambulans larmades till en parkering vid en matbutik i Vagnhärad, Trosa, med anledning av bråk. När polis anlänt till platsen anträffades en skadad man, i 20-årsåldern. Mannen ska ha skadats med ett vasst föremål. Han fördes med ambulans till sjukhus, vaken och talbar. Brottsplatsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning och efter vittnesförhör och vissa utredningsåtgärder greps en kvinna och en man i 20-årsåldern. Under lördagsmorgonen har båda två anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkta för grov misshandel. 

22:29 Polis och ambulans beordrades till en bostad i Åkers Styckebruk, Strängnäs, med anledning av bråk på adressen. När polis anlänt till platsen anträffades en skadad man, i 55-årsåldern. Mannen ska ha skadats med ett vasst föremål och fördes med ambulans till sjukhus, vaken och talbar. I bostaden fanns också en kvinna i 40-årsåldern samt ytterligare en man i 55-årsåldern. Båda greps av polis misstänkta för försök till mord. Under lördagsmorgonen har båda två anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkta för försök till mord. Bostaden har också spärrats av för en kriminalteknisk undersökning. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om rattfylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra