Karta som med röd fyrkant ramar in Eskilstuna, Strängnäs, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Eskilstuna, Strängnäs, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Södermanlands län.


21:23 larmas polis till en adress i södra Eskilstuna med anledning av en misshandel. Det rör sig om tre gärningspersoner som ska ha hotat två personer utomhus. Allt ska ha börjat när målsägande stod vid en bil på gatan. Gärningspersonerna ska ha kommit fram och hotat dem med ett pistolliknande föremål samt tillgripit två väskor. Polisen har upprättat en anmälan om grovt rån samt grovt olaga hot. Ingen har gripits till följd av brottet.

Uppdatering: En av målsägarna ska ha blivit slagen i huvudet med det pistolliknande föremålet i samband med händelsen.


22:28 får polisen samtal om flera personer som enligt uppgifter slangat drivmedel från en maskin i närheten av en återvinningscentral i Strängnäs. Polispatruller kommer till platsen där man anträffar ett misstänkt fordon, stöldgods och verktyg. Efter att ha sökt av området och utfört en husrannsakan i fordonet har inga misstänkta gärningspersoner hittats. En anmälan gällande stöld har upprättats.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra