Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Eskilstuna, Stenkulla, Nyköping, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Eskilstuna, Stenkulla, Nyköping, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 90-tal ärenden som rör Södermanlands län.

Flertalet bilbränder i Eskilstuna

Runt klockan 03:30 larmas polis om två personbilar som står i brand centralt i Eskilstuna. De två bilarna ska ha blivit helt utbrända, och ytterligare två bilar ska ha skadats innan branden släckts. Strax efter klockan 04:00 inkommer ytterligare larm om en brandhärjad bil på Söder i Eskilstuna. Båda händelser rubriceras som skadegörelse genom brand. Ingen person har frihetsberövats till följd av händelsen.

Uppbrutna förråd i Nyköping

Vid klockan 03:45 får polisen kännedom om att det ska skett inbrott i förråd vid en adress i Stenkulla i Nyköping. Det var allmänheten som uppfattat bankande ljud från platsen, och sedan märkt att någon rört sig därifrån. Flera förråd ska ha brutits upp och flera är uppklippta. Polisen har varit på platsen och pratat med eventuella vittnen. Man har sedan upprättat en anmälan om stöld genom inbrott. Vad som kan ha tillgripits vid inbrottet är för närvarande okänt. Inga personer är frihetsberövade.

Polisen har utöver detta bland annat hanterat ärenden kopplade till fylleri samt gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...