Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Kjula, Eskilstuna, Årby, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattsammanfattning

Södermanland, Kjula, Eskilstuna, Årby, Södermanlands län

 Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 50-tal ärenden som rör Södermanland. Ingen har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Polisen påminner om att denna vecka kommer många barn börja skolan och kan vara ovana vid trafiken på dessa platser. Även om det oftast råder 30 km/h på dessa ställen kan det vara värt att vara noga med att hålla avståndet till framförvarande bil utifall det plötsligt och oväntat kommer ut ett barn på gatan.

Brand i byggnad

22:22 Polis och räddningstjänst kallades till Kjula utanför Eskilstuna. En pizzeria brann med öppna lågor av okänd anledning. Inga kända personskador.

Då byggnaden redan var utom räddning togs beslut om att den fick brinna ner till grunden.

Platsen är nu avspärrad för teknisk undersökning som kommer att ske så snart det är säkert att vistas på den misstänkta brottsplatsen.

En förundersökning om mordbrand är öppnad.

Bilbränder i Eskilstuna

23:36 Polis och räddningstjänst larmades Årby i Eskilstuna. Två bilar som var parkerade uppåt 50 meter från varandra stod i brand och ytterligare någon bil skadades av värmen.. Räddningstjänsten släckte bilarna. På platsen fanns det en hel del personer som var upprörda.

Polisen beslöt att bryta upp bilarna för att säkerställa att ingen person fanns i vraken.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra