Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Nordwallsgatan, Eskilstuna, Lagrådsgatan, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattsammanfattning

Södermanland, Nordwallsgatan, Eskilstuna, Lagrådsgatan, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 45-tal ärenden som rör Södermanland. Tre personer har gripits. Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Tre personer gripna för inbrott

03:59 Polisen larmades till Nordwallsgatan i Eskilstuna med anledning av ett pågående inbrott. En av polispatrullerna mötte en bil som lämnade platsen, den bilen stoppades och misstanke uppstod om att de två personerna i bilen hade med inbrottet att göra. De greps och fick följa med till stationen för förhör.

En tredje misstänkt fanns kvar på platsen och greps, som de andra två, misstänkt för stöld genom inbrott.

Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning under dagen.

Man på balkong slog sönder fönster

06:20 Polisen larmades till Lagrådsgatan i Eskilstuna. En lägenhetsinnehavare hade vaknat av att person fanns på balkongen och slog sönder ett fönster med en hammare. Innehavaren uppskattade inte det avisade enligt uppgift mannen på balkongen genom att kraftigt öppna dörren så den träffade den misstänkta gärningsmannen.

Den misstänkta personen avvek då från platsen. Han är nu misstänkt för skadegörelse.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra