Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Eskilstuna, Skogstorpsvägen, Vingåker, Sävstaholmsvägen, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattsammanfattning

Södermanland, Eskilstuna, Skogstorpsvägen, Vingåker, Sävstaholmsvägen, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 65-tal ärenden som rör Södermanland. Ingen person har gripits. Åtta personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Misstänkt rattfyllerist stoppad i Eskilstuna

22:39  En polispatrull gjorde en standardmässig förar och fordonskontroll på Skogstorpsvägen i Eskilstuna.

Under kontrollen uppstod misstanke om drograttfylleri. Föraren kroppsvisiterades för att säkerställa att han inte hade vapen eller farliga föremål på sig. Patrullen kontrollerade även bilen av samma orsak.

Föraren förhördes och togs med till sjukhus för provtagning misstänkt för drograttfylleri. Nycklarna till bilen omhändertogs tillfälligt för att förhindra fortsatt brottslighet efter att mannen släppts.

Tillgrep bil, sprang från polisen

02:46 En polispatrull skulle kontrollera en bil i Vingåker men bilföraren valde att försöka köra ifrån patrullen. Efter fyra minuter var det stopp på Sävstaholmsvägen, föraren och passagerarna lämnade bilen och sprang från platsen.

Då hade en annan bilist fått väja i en kurva eftersom den flyende bilen genade i kurvor. Dock skadades ingen person.

Rättsläget är tillgrepp av fortskaffningsmedel och vårdslöshet i trafik. Fler misstankar kan tillkomma. Ingen person är i nuläget gripen.

Mest läst av andra