Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Eskilstuna, Nyfors, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattsammanfattning

Södermanland, Eskilstuna, Nyfors, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanland. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser har kommit till polisens kännedom under natten.

Gårdagens mordförsök i Eskilstuna vid Kronskogen är åklagarlett och hanteras inte av polisens presstjänst.

Misstänkt rån mot äldre par

05:26 Polisen larmades till en adress i Nyfors via ett trygghetslarm hos ett äldre par. Larmoperatören hade uppfattat någon form av oväntad situation. En man som inte var boende i lägenheten var hotfull mot paret.

Polisen åkte till platsen och grep en man i lägenheten samt satte handfängsel på honom. Stöldgods beslagtogs, oklart i nuläget vad det bestod av.

Mannen, som är i 45-årsåldern misstänks för grovt rån och olaga hot.

Lägenheten är avspärrad i väntan på kriminalteknisk undersökning. Det finns ingen uppgift om att någon blev allvarligt fysiskt skadad.

.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra