Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Åkers Styckebruk, Biskopskvarn, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattsammanfattning

Södermanland, Åkers Styckebruk, Biskopskvarn, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 25-tal ärenden som rör Södermanland.

22:42 Polisen larmades till Åkers Styckebruk av flera inringare med anledning av misstänkt skottlossning. Flera patruller och kompetenser beordrades till platsen.

Polisen kunde snabbt konstatera att det skjutits genom en fönsterruta till en lägenhet där det fanns personer. Ingen skadades dock.

Brottsplatsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning.

En hundpatrull fick upp spår efter flera gärningsmän men spåren tog slut där en bil hade stått

00:20 En patrull observerade fyra gående män vid Biskopskvarn som ligger cirka 10 km från brottsplatsen. Det hade lämnat en trasig bil i närheten. Dessa personer sattes i samband med skottlossningen.

De greps misstänkta för mordförsök samt grovt vapenbrott.

Samtliga misstänkta, som är i 20-25-årsåldern, är anhållna skäligen misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra