Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Sammanfattning av nattens händelser. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser.

Nibblegatan, Gnesta, Eskilstuna, Kofoten, Södermanlands län

Under natten mot torsdagen har polisens regionledningscentral hanterat ett 30-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen har gripits för brott. En man har omhändertagits för fylleri, se nedan.

01:04 Polisen larmades till en butik på Nibblegatan i Gnesta. Ett vaktbolag hade fått in inbrottslarm från butiken. När polis kom fram kunde man konstatera att någon hade brutit upp en ytterdörr och en dörr in till butikens kontor. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och upprättat en anmälan om stöld genom inbrott. Det är i nuläget inte känt vad som saknas. Det finns ingen misstänkt.

-

05:44 Polisen larmades till en skola på J A Selanders gata i Eskilstuna efter att ett inbrottslarm hade utlösts. På kameraövervakning kunde man se en person som bar ut saker från skolan. Polisen anträffade en man vars utseende stämde överrens med mannen från övervakningskameran. Han hade en kofot med sig som togs i beslag. Kofoten misstänks ha använts för att bryta sig in genom en dörr till skolan. I anslutning till skolan hittades gods som mannen misstänks ha ställt ifrån sig. Det ska utredas om godset kommer från skolan. Mannen är misstänkt för stöld genom inbrott. Han omhändertogs för fylleri och kommer att förhöras när han nyktrat till.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra