Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Fristadstorget, Eskilstuna, Gasverksvägen, Nyköping, Storgatan, Vingåker, Hemvägen, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammandrag av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Fristadstorget, Eskilstuna, Gasverksvägen, Nyköping, Storgatan, Vingåker, Hemvägen, Södermanlands län

06.52 polisen har från midnatt hanterat ett 50-tal ärenden, de flesta utan att brottsmisstanke har uppstått. En person har gripits för brott, fyra omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem för provtagning.

00.37 polisen kontrollerade två personer på Fristadstorget i Eskilstuna. Misstanke om ringa narkotikabrott och de för följa med för provtagning och förhör. Det är två män, i 30-årsåldern fick förlja med för provtagning och förhör misstänkta för ringa narkotikabrott. En annan man, i 20-årsåldern greps på platsen för narkotikabrott på grund av misstänkt överlåtelse av narkotika. En husrannsakan gjordes i mannens bostad för att söka efter narkotika men inget anträffades.

01.01 SOS-larm till polisen om trafikolycka på Gasverksvägen i Nyköping. En bilist hade sladdat in i en stolpe, tre drabbade klarade sig utan skador. Polisen misstänker föraren, som är i 20-årsåldern för vårdslöshet i trafik och det nytagna körkortet omhändertogs av polisen.

01.56 en anmälare ringde och anmälde att han blivit utsatt för ett rånförsökt på Storgatan i Vingåker. Två killar i övre tonåren hade hotat anmälaren med kniv i syfte att få anmälaren att lämna över sin telefon. Anmälaren vägrade lämna ifrån sig telefonen utan gick istället hem och tillkallade polisen. På hemvägen lyckades anmälaren att lura de båda misstänkta så att de tappade bort sitt rånoffer. När polisen kom till platsen hade gärningspersonerna lämnat området. Det finns än så länge ingen misstänkt.

02.13 polispatrull begär förstärkning från kolleger med anledning av ett större bråk på Fristadstorget i Eskilstuna. Ett flertal polispatruller åkte till platsen och omhändertog och avlägsnade flera personer. En person blev misshandlad i samband med bråket och polisen ska utreda misshandeln, ingen är misstänkt ännu.

Inga andra grova brott eller allvarliga händelser finns att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra