Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Östra Storgatan, Läggesta, Mariefred, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Östra Storgatan, Läggesta, Mariefred, Södermanlands län

06.12 polisen har från midnatt hanterat ett 55-tal ärenden av olika karaktär, de flesta dock har inte resulterat i någon brottsmisstanke. Ingen har gripits för brott, 10 har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och ingen har heller följt med för provtagning.

00.40 polisen kallades till en resturang på Östra Storgatan där en person var stökig och våldsam mot en ordningsvakt. Polispatrullen tog med en person med oklar identitet som misstänks för våld mot tjänsteman. Personen var kraftigt berusad och lades in för tillnyktring varefter han kommer att förhöras som misstänkt för våld mot tjänsteman.

01.36 SOS-larm till polisen om brand i bil utomhus vid Läggesta station, Mariefred. Räddningstjänsten släckte branden men av olika skäl har misstanke uppstått om att branden kan vara anlagd varför en förundersökning är inledd med brottsrubriceringen skadegörelse genom brand. Brandplatsen är avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

Inga grova brott eller andra allvarliga händelser finns att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra