Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Västerleden, Tivoliallén, Eskilstuna, Isstadion, Ekängen, Drottninggatan, Flen, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Södermanland. UPPDATERAT KL 09.00.

Södermanland, Västerleden, Tivoliallén, Eskilstuna, Isstadion, Ekängen, Drottninggatan, Flen, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat ett 50-tal ärenden. Ingen har gripits. Fem personer har frihetsberövats i samband med fylleri eller misstankar om narkotikapåverkan.

22.11 Ett vittne ringde polisen om att någon satte upp affischer på Nyköpings högstadium. Enligt vittnet var det 6-7 personer. Polis kom dit och såg att det var affischer och klotter på väggarna, men då fanns det ingen misstänkt kvar. Både Alphaskolan och Omegaskolan var drabbat. Strax efter stoppade polisen en bilist på Västerleden för kontroll. Bilen kördes av en man i 20-årsåldern, och i bilen fanns det affischeringsklister och affischer. Han togs med till polisstationen och är misstänkt för olaga affischering och skadegörelse. Polisen kontaktade kommunen för sanering av skolan.

22.17 Polisen fick samtal om ett väpnat rån vid Tivoliallén i Eskilstuna. Flera polispatruller skickades till platsen. Två okända män ska ha rånat tre andra män. En av rånarna ska ha hotat med ett pistolliknande föremål. De ska ha fått med sig tre mobiltelefoner och sedan lämnat till fots mot isstadion i Ekängen. Ingen av de drabbade ska ha blivit fysiskt skadade. En av de drabbade är i 20-årsåldern och de andra två i övre tonåren. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

23.05 Polisen larmades till Tunagården i Eskilstuna. En man hade precis blivit rånad och misshandlad av flera personer. Polis kom dit med flera patruller. Mannen hade ont i en arm och i bröstet, med bedömdes inte vara allvarligt skadad. En kvinna som fanns på platsen blev omhändertagen för fylleri. Det är oklart om hon hade med händelsen att göra. Polisens presstjänst har inga ytterligare uppgifter i ärendet i nuläget. Texten kommer att uppdateras när ärendet har klarnat.
UPPDATERING 09.00: Uppgifterna om att en man skulle ha blivit rånad har inte kunnat styrkas. Däremot har kvinnan som omhändertogs för fylleri uppgett att hon blev rånad av en okänd person när hon lämnade en fest i området Skogsängen, som ligger i närheten av Tunagården. Kvinnan har lämnat osammanhängande uppgifter som inte heller har kunnat styrkas. I arresten blev kvinnan våldsam och hon är nu misstänkt för våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman.
Eventuellt har det skett ett missförstånd när larmet kom in vad gäller kön på inringaren. Någon man ska inte ha anträffats på platsen.

01.36 Ett vittne ringde polisen efter att ha sett ett större antal ungdomar på Drottninggatan i Flen, varav någon skulle vara maskerad. När polisen kom sprang ungdomarna åt olika håll, men ett par av dem kunde kontrolleras. Två män i övre tonåren misstänktes för brott mot knivlagen. Några övriga brott kunde inte konstateras.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra