Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Oddergatan, Katrineholm, Sköldinge, Härad, Strängnäs, Eskilstuna, Västerleden, Stockholm, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Södermanland.

Södermanland, Oddergatan, Katrineholm, Sköldinge, Härad, Strängnäs, Eskilstuna, Västerleden, Stockholm, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 40 ärenden. Ingen har gripits. Fem personer har frihetsberövats i samband med berusning, narkotikapåverkan eller handräckning.

22.26 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en brand i källarvåningen på Oddergatan i Katrineholm. Det var ett flerfamiljshus och det blev rökutveckling i trapphuset. Huset var snabbt utrymt, inga personskador rapporterades. Det visade sig brinna i ett källarförråd. Räddningstjänsten släckte branden snabbt. Polisen beslutade att spärra av förrådet och har inlett en förundersökning om mordbrand. Det finns i nuläget ingen misstänkt. En teknisk undersökning ska genomföras så snart som möjligt.

22.51 Det kom larm om en viltolycka där en bilist hade kört på en älg. Det var på riksväg 55/57 vid Sköldinge, Katrineholm. Det var två personer i en pick-up. Det blev totalstopp i trafiken i södergående riktning. Kl 23.34 var det framkomligt i båda körfälten, men trafiken stängdes av en kort stund under bärgningsarbete. Ingen av de som satt i pick-upen skadades. Det visade sig inte vara en älg som de hade krockat med, utan en hjort. Djuret dog. 

02.01 Det kom larm om en trafikolycka på E20 vid Härad, Strängnäs. Två personbilar var inblandade. En bilist skulle ha kört på den andra bakifrån. Det blev totalstopp på E20 i riktning mot Eskilstuna. Det ska ha suttit en person i vardera bil, en av förarna fördes till sjukhus, med oklart skadeläge. Det var en man i 40-årsåldern. Kl 03.25 var båda bilarna bärgade och trafiken flöt normalt. Polisen skrev en anmälan för att utreda om något brott låg bakom olyckan.

04.46 Det kom larm om en trafikolycka på påfarten till E20 från Västerleden i Eskilstuna, i riktning mot Stockholm. Det var en skåpbil som hade körts in i ett räcke. Fordonet bärgades. Inga personskador eller någon misstanke om brott.

Utöver detta har polisen genomfört en del kontroller som inte ledde till brottsmisstankar.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra