Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Bokvägen, Katrineholm, Västerleden, Eskilstuna, Ådalsvägen, Vasavägen, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Bokvägen, Katrineholm, Västerleden, Eskilstuna, Ådalsvägen, Vasavägen, Södermanlands län

06.10 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, de felsta utan brottsmisstankar. Fem personer har gripits, ingen har omhändertagits men en har fått följa med för provtagning.

00.10 vid en rutinkontroll av ett par personer på Bokvägen i Katrineholm uppstod misstanke om att en av personerna, en man i 20-årsåldern kunde vara drogpåverkad. Mannen fick följa med för provtagning och förhör misstänkt för ringa narkotikabrott.

00.59 vid en rutinkontroll av en bilförare på Västerleden i Eskilstuna uppstod misstanke om drograttfylleri. Det var en man i 20-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri.

04.11 polisen fick uppgifter om att två person skulle ha tvingats in i en lägenhet mot sin vilja i Brandkärr i Nyköping. Polisen kontrollerade vad som hände i lägenheten och det visade sig att där fanns två personer som misstänks ha tvingats dit av fem andra som också fanns i lägenheten. Polisen har inlett en förundersökning om grov stöld, olaga frihetsberövande och försök till utpressning och de fem misstänkta personerna greps och fördes till polisstationen för förhör. De gripna är män i 20--30-årsåldern.

04.19 larm om brand utomhus på Ådalsvägen i Eskilstuna. Det visade sig vara en bil som börjat brinna och den branden  har även skadat en annan bil som stod intill. Polisen gör bedömningen att branden kan vara anlagd varför en utredning om skadegörelse är påbörjad.

05.52 en polispatrull upptäckte att en bilist hade kört in i en refug på Vasavägen. Ingen person skadades och det finns ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra grova brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra