Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Storgatan, Flen, Strängnäs, Järnvägsgatan, Nyköping, Biskopskvarn, Fors Kyrka, Eskilstuna, Nybrogatan, Kjula, Södermanlands län

06.04 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits men två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.13 en polispatrull träffade på en man i 30-årsåldern på Storgatan i Flen. Mannen var kraftigt påverkad och omhändertogs för tillnyktring och i smaband med det anträffades en mindre mängd misstänkt narkotika som togs i beslag.

00.21 polisen kallades till ett bostadshus i Strängnäs på grund av att en kvinna befann sig på en balkong. Det verkades som att kvinnan var utelåst. Polisen åkte till platsen och tog sig in i den aktuella lägenheten där det fanns en man som är misstänkt för att ha låst kvinnan ute på balkongen. Han var inte boende i lägenheten och därför fördes han ut därifrån på lägenhetsinnehavarinnans begäran. Han var dock så kraftigt berusad att han senare omhändertogs för att tillnyktra i polisens arrest. Det visade sig att kvinnan varit utelåst i över en timma och därför har polisen påbörjat en utredning om olaga frihetsberövande. En glasruta hade också krossats och det betecknas som skadegörelse. Mannen är misstänkt i båda dessa utredningar.

00.33 polisen träffade på en man på Järnvägsgatan i Nyköping. Mannen verkade påverkad och därför fick han följa med för provtagning, misstänkt för ringa narkotikabrott. Mannen är i 45-årsåldern.

00.34 larm om bilbrand i Biskopskvarn i Strängnäs. Räddningstjänsten släckte branden och det finns ingen misstanke om brott.

00.46 samtal till polisen om att en person ska ha blivit rånad i närheten av Fors kyrka i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och letade efter de inblandade. Polisen hittade den drabbade, som är en kvinna i 25-årsåldern. Hon berättade att hon blivit rånad av två gärningsmän, som rånad henne på handväskan med plånbok, nycklar med mera. i samband med rånet har hon också fått några lättare skador, som dock inte föranledde akutsjukvård. Polisen spanade i omgivningarna efter misstänkta och rånbytet men inget har anträffats och därför finns det inte några misstänkta för rånet.

01.41 polisen fick uppgift om att en kvinna skulle ha blivit misshandlad på Nybrogatan i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och träffade på den drabbade kvinnan. Hon berättade att hon blivit misshandlad av en kvinna och sexuellt ofredad av en man. Polisen påbörjade därför en utredning om misshandel och sexuellt ofredande. Det finns två misstänkta personer men de frihetsberövades inte.

03.29 vid en rutinkontroll av en bilist på E20 vid Kjula uppstod misstanke om rattfylleri mot en man i 35-årsåldern som körde bilen. Provtagning och förhör.

Det fins inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra

Mord/dråp, försök Mordförsök

Linköping, Östergötlands län

Kl. 17.15 larmades polis och ambulans till en bostad i centrala Linköping. På plats anträffades en s...