Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Karl Hovbergsgatan, Eskilstuna, Nyköpings Lasarett, Skiftingegatan, Södermanlands län

06.10 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal ärenden, mestadels rutinärenden som inte lett till några brottsmistankar. Ingen person har gripits eller omhändertagits, en har fått följa med till provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.11 en polispatrull sammanträffade med en man som misstänks ha varit drogpåverkad på Karl Hovbergsgatan i Eskilstuna. Mannen, som är i 25-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för ringa narkotikabrott.

00.32 polisen fick uppgifter om att en man hade kommit in till akutmottagningen på Nyköpings lasarett med en förmodad skottskada. Den bedömdes senare som icke livshotande. Polisen åkte till lasarettet och påbörjade en förundersökning om försök till mord. Förhör har hållits med mannen, som är i 40-årsåldern och med andra för att utreda vad som kan ha hänt, föremål är tagna i beslag för kriminalteknisk undersökning. Efter att mannen fått vård har han under natten lämnat sjukhuset. När detta skriva på morgonen råder det fortfarande stora oklarheter omkring vad som ska inträffat och var det har inträffat. Utredningen kommer att fortsätta under dagen med fortsatta förhör och kriminalteknisk undersökning. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som vet något om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida. Någon ytterligare information om händelsen kommer inte att ges under förmiddagen. Talesperson för frågor angående utredningen: kommissarie Lars Franzell, mejl: lars.franzell@polisen.se och tel. 010-56 691 54

02.11 112-larm till polisen om brand utomhus på Skiftingegatan 38 i Eskilstuna. Det visade sig vara två bilar som brann. Polisen tror att bränderna är anlagda i båda bilarna och en utredning om skadegörelse genom brand är påbörjad. Polisen tar gärna emot tips och iakttagelser från allmänheten.  Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

Några ytterligare brott eller händelser finns inte att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra