Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Stortorget, Katrineholm, Nyköpingsbro, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Stortorget, Katrineholm, Nyköpingsbro, Södermanlands län

06.20 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen gripen, en omhändertagen för berusning/ordningsstörning och en som fått genomgå provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.09 en privatperson ringde till polisen och anmälde att ett inbrott hade upptäckt strax före midnatt i centrala Nyköping. Inbrottet har skett i ett förråd där tjuvar har brutit sönder ett hänglås. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. En platsundersökning är genomförd för att om möjligt säkra spår. Det som tillgripits är sprit och vin.

01.27 ett flertal samtal till polisen om att personer setts på Stortorget i Katrineholm och i samband med dessa hade ljudet av glaskross hörts. Polisen åkte till platsen och spanade efter dessa personer som då hade lämnat platsen. När väktare arbetade med glastäckning kom en person som misstänks ha varit på platsen tidigare när glaset krossades. Mannen var kraftigt berusad och omhändertogs för berusning. Det är en man i 30-årsåldern och han kommer att förhöras som misstänkt för skadegörelse efter att han tillnyktrat.

03.25 samtal till polisen om att en kapellskärning har upptäckts på en utländsk lastbil på Nyköpingsbro. Någon hade skurit upp kapellet och tillgripit gods från lasten, oklart vad och även oklart värde. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Ingen misstänkt finns.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra