Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Strängnäs, Västermo, Nyköping, Kjula, Södermanlands län

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en  har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.47 vid en rutinkontroll av en bilist i Strängnäs blev föraren misstänkt för olovlig körning eftersom han saknar körkort. Det var en man i 35-årsåldern.

01.22 SOS-larm till polisen om att en lastbil ska ha vält på länsväg 715 i Västermo. Bil med släp låg på sidan, delvis i diket och på körbanan. Ingen personskada och ingen misstanke om brott.

01.29 en man i 80-årsåldern anmälde att han skulle ha blivit misshandlad i sin bostad i centrala Nyköping. Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Polisen åkte till platsen och kunde gripa en misstänkt man i 25-årsåldern för misshandel. Mannen kommer att förhöras efter tillnyktring och därefter kommer åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

05.17 samtal till polisen om en misstänkt stöld ur lastbil på en rastplats på E20 vid Kjula. Polisen åkte till området och stoppade en bil som misstänks ha varit på den aktuella brottsplatsen. Vid en husrannsakan i den stoppade bilen anträffades misstänkt stöldgods. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom kapellskärning och de två personerna som fanns i bilen greps som misstänkta för detta brott. De gripna är båda män i 30-årsåldern och de kommer att förhöras varefter åklagare kommer att besluta om den fortsatta förundersökningen.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra