Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Länna, Vilsta, Raststuga, Vasavägen, Eskilstuna, Södermanlands län

06.10 polisen har hittills hanterat ett 20-tal rutinärenden detta dygn, huvuddelen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.32 i samband med en rutinkontroll av en bilist på riksväg 55 i Länna uppstod misstanke om drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk. Den som misstänks är en kvinna i 30-årsåldern och hon fick följa med för provtagning och förhör.

02.29 ett vaktoblag ringde till polisen om att de hade fått inbrottslarm från Vilsta raststuga på Vasavägen 80 i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och träffade på två män som kontrollerades. Det gick inte att se att något inbrott i raststugan ska ha skett men en av männen hade med sig kopparkabel, som polisen misstänker kan vara stulen. En utredning om stöld påbörjades, kopparkabeln togs i beslag och den misstänkte, en man i 50-årsåldern förhördes som misstänkt för stöld. Han hade också en kniv med sig och misstänks därför också för brott mot knivlagen. Kniven togs också i beslag.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra