Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Kyrkovägen, Katrineholm, Valhalla, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Södermanland.

Södermanland, Kyrkovägen, Katrineholm, Valhalla, Eskilstuna, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 35 ärenden från natten. Ingen har gripits och inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. Ett axplock av de ärenden som sticker ut från mängden:

22.12 Vittnen ringde in om att de sett en berusad man sätta sig i en bil och köra iväg. Detta var på Kyrkovägen i Katrineholm. Polis åkte ut och fick tag i föraren på hemadressen, en man i 55-årsåldern. Han blåste positivt och i och med att det fanns vittnen till att han hade kört bil i berusat tillstånd så togs han med för ytterligare provtagning och blev misstänkt för rattfylleri.

22.14 Polis tog emot ett överfallslarm från personal på ett boende i Katrineholm. En av personerna som bor där var aggressiv och utåtagerande. Även väktare tillkallades. Flera ungdomar var aggressiva mot polis och det kastades bland annat sten mot polisen. En pojke blev tillfälligt omhändertagen och belagd med handfängsel. Ärendet slutade med en anmälan om misshandel mellan två av de boende, samt en anmälan om olaga hot riktat mot polis. De inblandade är i 15-årsåldern. Ingen ska ha skadats.

04.06 Polisen fick samtal om att ett par personer hade stulit ratt och gps från en BMW i området Valhalla i Eskilstuna, och att bilägaren hade sprungit efter tjuvarna. De hade sprungit mot Mått Johansson väg och tappades sedan bort. Polisen åkte ut med flera patruller, men lyckades inte hitta någon misstänkt.

Polisen har också hanterat en del viltolyckor, trafikbrott och psykisk ohälsa.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra