Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Årby, Eskilstuna, Kjulaås, Strängnäs, Trosa Kommun, Kungsgatan, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Södermanland.

Södermanland, Årby, Eskilstuna, Kjulaås, Strängnäs, Trosa Kommun, Kungsgatan, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har haft en natt med relativt få ärenden, men som har krävt mycket arbete. Ett 40-tal ärenden har hanterats mellan kl 22 och 06. Två personer har gripits, se notis nedan.

23.44 Polisen fick samtal om att en taxichaufför skulle ha blivit rånad. Inringaren och chauffören befann sig i Årby, Eskilstuna. Chauffören, en man i 55-årsåldern, hade en sårskada i nacken och fördes till sjukhus med ambulans. Han visade sig inte vara allvarligt skadad. Chauffören ska ha blivit rånad på en mindre summa kontanter av flera personer som åkt med i bilen. Ingen har ännu gripits.

01.56 En hundpatrull meddelade ledningscentralen att en undangömd bil hade anträffats på en väg nära Kjulaås, länsväg 899. Efter lite spårning hittades en man som luktade diesel. Fler poliser larmades till platsen. Efter ett tag hittades ytterligare en misstänkt man som luktade diesel. Efter ytterligare sök i området så hittade polisen också flera dunkar med drivmedel och två fordon som hade uppbrutet tanklock. Männen är i 30- och 35-årsåldern. De är misstänka för stöld.

03.34 Polisen fick larm om att någon precis hade försökt göra inbrott i en BMW som stod parkerad i området Tingstuhöjden i Strängnäs. Tjuven hade sprungit mot Tingstugugatan. Polisen skickade flera patruller till området och sökte med hund, men någon misstänkt kunde inte hittas. Den misstänkte hade lossat instrumentpanelen på bilen, men fick inte med sig godset. Under onsdagsmorgonen upptäcktes tre stölder eller försök till stölder från BMW-bilar i Trosa kommun.

05.23 Polisen fick samtal om en man som slog på skyltfönster på Kungsgatan i Eskilstuna. Polis kom till platsen, mannen var då inte kvar. Det fanns ett hål i rutan till en klockaffär. Det är oklart om någon har stulits, men polisen upprättar en anmälan om stöld genom inbrott.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra