Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Kjula, Eskilstuna, Västra Storgatan, Nyköping, Södermanlands län

06.05 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, två har omhändertagits, ingen har tagits med för provtagning.

23.58 polisen fick samtal om att ett larm hade gått från en grävmaskin i Kjula, Eskilstuna. Inringaren var ägare till maskinen och hade tydliga indikationer på att någon försökte stjäla något vid eller på maskinen. Polisen åkte till platsen och anträffade en bil i närheten av maskinen men ingen människa syntes. En hundpatrull påbörjade spårning från grävmaskinen och efter ca 20 minuters spårning i terrängen kunde en misstänkt man gripas. Den gripne är en man i 30-årsåldern och han anhölls senare under natten som skälingen misstänkt för försök till stöld av diesel från grävmaskingen. Polisen har anträffat en del slangningsutrustning i anslutning till grävmaskinen och den utrustningen har tagits i beslag.

01.57 polisen fick samtal från vaktbolag om att inbrottslarm utlöst i en butik på Västra Storgatan i  Nyköping. På platsen upptäcktes en krossad glasruta och när polisen undersökte platsen och butiken upptäcktes att en okänd mängd parfymförpackningar verkar ha stulits. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och ett område i butiken är avspärrat i väntan på en brottsplatsundersökning.

03.20 polisen kallades till ett hotell i Eskilstuna med anledning av att en gäst uppträdde mycket märkligt. Det visade sig att en gäst troligen hade drabbats av psykisk ohälsa. Gästen följde frivilligt med polisen till sjukvården där han fick stanna och polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse i rummet som mannen bor i.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra