Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Eskilstuna Kommun, Vilsta, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Eskilstuna Kommun, Vilsta, Södermanlands län

07.05 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, fem har omhändertagits för berusning/ordningsstörning. Två har tagits med för provtagning och förhör med anledning av misstänkt drogpåverkan.

00.01 SOS-larm om bilbrand som börjat under färd på E20. Ingen åtgärd från polisen, ingen misstanke om brott.

00.01 samtal till polisen om pågående brott i/vid en bostad på landet i Eskilstuna kommun. Polisen åkte till platsen och började utreda vad som inträffat. Polisen träffade på en kvinna i 30-årsåldern som blivit utsatt för flera brott. Hon har fått sin bostadsdörr skadad, en person har trängt sig in i hennes bostad och utsatt henne för misshandel. En person som misstänks för dessa brott anträffades också och greps i närheten. Det är en man i samma ålder som den drabbade kvinnan. Han fördes till polisstationen för förhör och därefter kommer åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

00.48 vid en rutinkontroll av en bilist i Vilsta, Eskilstuna uppstod misstanke om rattfylleri. En kvinna i 50-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör. hon är nu misstänkt för grovt rattfylleri. Hennes körkort omhändertogs och efter provtagningen lades hon in för tillnyktring.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra