Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Germundsgatan, Torshälla, Carlavägen, Vagnhärad, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Germundsgatan, Torshälla, Carlavägen, Vagnhärad, Södermanlands län

07.11 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 55-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits, fem har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.34 samtal till polisen om misstänkt inbrott i en lokal på Germundsgatan i Torshälla. Polisen åkte till platsen och det visade sig ha varit inbrott på en byggarbetsplats. Polisen påbörjade en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning är genomförd. Ett okänt antal elektriska handverktyg verkar ha blivit stulna. Spaningar genomfördes i närområdet men det finns ingen frihetsberövad.

02.16 i samband med en rutinkontroll på Carlavägen uppstod misstanke om att två män i 25-årsåldern kunde vara drogpåverkade. De fick följa med för provtagning och förhör.

06.30 SOS-larm till polisen om brand i Vagnhärad. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara en kartong med kläder som börjat brinna i ett trapphus. Polisen misstänker att branden är anlagd och en utredning om mordbrand har påbörjats. Ingen person ska ha skadats.

Förutom dessa brott har polisen i huvudsak arbetet med kontroller av olika slag, många trafkrelaterade. Dessa kontroller har inte lett till några frihetsberövanden.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra