Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Eskilstuna, Nygatan, Salsta, Flen, Länna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland. Uppdaterad.

Södermanland, Eskilstuna, Nygatan, Salsta, Flen, Länna, Södermanlands län

06.06 polisen har hittills hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits, ingen har omhändertagits eller fått följa med för provtagning på grund av drogpåverkan.

02.30 SOS-larm till polisen om brand på balkong i flerfamiljshus i stadsdelen Lagersberg i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen för att undersöka vad som hänt. slutsatsen blev att det inte finns någon misstanke om brott och därmed blev det ingen ytterligare åtgärd.

02.48 en polispatrull upptäckte rökutveckling och strax senare att det brann kraftigt i ett par sopbehållare utomhus i anslutning till polisstationen Nygatan 4 i Eskilstuna. Polispatrullen påbörjade släckning av branden, som var kraftig med ca tre meter höga lågor och en annan polispatrull började spåra med en polishund från brandplatsen. Även räddningstjänsten tillkallades. 

Spårningen gav resultat och en person anträffades i slutet av spåret. Det visade sig att det var en man som nyligen släppts efter att ha varit omhändertagen för tillnyktring. Mannen, som är i 40-årsåldern greps, misstänkt för mordbrand. Räddningstjänsten som kommit till platsen bedömde spridningsriksen som stor och därmed hade en utredning om mordbrand startats. Mannen är i skrivande stund fortfarande gripen.

Uppdatering kl. 08.14: På samma plats som det brann i natt har det på nytt uppstått rökutveckling i anslutning till fasaden. Räddningstjänsten åkte till platsen och åtgärdade och vädrar därefter ut röken som kommit i i byggnaden.

Uppdatering kl. 13.10: Den misstänkte mannen blev anhållen av åklagare klockan 10.49, skäligen misstänkt för mordbrand.

03.14 samtal till polisen om att en obehörig person setts i närheten av en bostad i stadsdelen Salsta i Flen. Polisen åkte till platsen och började undersöka vad som hänt. Det visade sig att en person ska ha varit uppe på en stege och det finns misstankar om att personen ifråga kan ha varit ute efter att stjäla koppar. Polisen har påbörjat en utredning om försök till grov stöld utan misstänkt.

05.33 SOS-larm till polisen om trafikolycka på riksväg 55 vid Länna bruk. Visade sig vara en trafikolycka som inträffat efter att bilföraren väjt för vilt och kört i diket utan att några personskador uppstod. Ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra