Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Klostergatan, Eskilstuna, Lindängsvägen, Lagmansgatan, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Klostergatan, Eskilstuna, Lindängsvägen, Lagmansgatan, Södermanlands län

07.10 polisen har hittills hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott men två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

01.13 SOS-larm kom till polisen om brand utomhus på Klostergatan, Eskilstuna. Det visade sig vara en bil som brann. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand och hållt förhör med den som brukar bilen.

01.40 SOS-larm till polisen om brand på Lindängsvägen i Eskilstuna. Polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om försök till grov mordbrand. Det har brunnit i mondre omfattning utanför en port samt att någon har kastat in ett föremål i en tom lägenhet, sannolikt för att anlägga brand. Ingen person skadades. Det finns ingen frihetsberövad i ärendet.

01.52 SOS-larm till polisen om mindre brand utomhus på Lagmansgatan i Eskilstuna. Polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om försök till grov mordbrand. Ingen person skadades. Det finns ingen frihetsberövad i utredningen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.