Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Gillbergavägen, Eskilstuna, Årbygatan, Fiskargatan, Trosa, Södermanlands län

07.08 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två personer är gripna, ingen har omhändertagits men två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.14 polisen fick ett SOS-larm om brand utomhus på Gillbergavägen i Eskilstuna där soptunnor skulle brinna. Personer hade setts röra sig i närheten av bränderna. Polisen åkte till platsen och spanade men hittade inga misstänkta personer. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

00.41 SOS-samtal till polisen om brand utomhus på Årbygatan 25 i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och det visade sig att  det var en bil som brann. bilen släcktes av räddningstjänsten men innan dess hann branden skada en annan bil som stod parkerad intill den brinnande bilen. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand. Polisen tar gärna emot tips och eller iakttagelser från Årbygatan 25 i samband med att händelsen inträffade. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

01.41 polisen fick samtal från en inringare som misstänkte att det var pågående inbrott i en resturang på Fiskargatan i Trosa. Polisen åkte till platsen och började utreda vad som hänt. Framme på platsen kunde polisen konstatera att misstankarna stämde, det hade varit inbrott och polisen påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Troligen har en okänd mängd alkohol stulits. Polisen tar gärna emot tips och eller iakttagelser från centrala Trosa i anslutning till tiden för brottet.

02.52 polisen fick samtal om pågående misshandel i stadsdelen Mesta i Eskilstuna. Polisen åkte omgående till platsen för att ta reda på vad som hände. Efter några minuters arbete på platsen hade polisen gripit en person och strax efter greps ytterligare en. De båda gripna är misstänkta för flera fall av misshandel. De båda gripna är båda män, i 40- respektive 50-årsåldern. De är i skrivande stund fortfarande gripna.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra

Övrigt Explosion Björbo

Gagnef, Dalarnas län

Klockan 16:13 inkom larm om en större explosion i Björbo i Gagnef. En person är avliden men inte ide...