Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Torshälla, Mälby, Nyköping, Södermanlands län

07.21 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits för brott, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning och förhör med anledning av misstanke om drogpåverkan.

00.05 en inringare ringde till polisen och berättade att han fått sin bil stulen under gårdagen. Inringaren berättade också att han såg sin bil köra mot Torshälla och att han själv körde bakom i en annan bil. Polisens regionledningscentral behöl telefonkontakt med inringaren och beordrade samtidigt polispatruller att köra mot Torshälla. Polispatrull kom ifatt inringaren och den stulna bilen i närheten av Mälby utanför Torshälla och den stulna bilen kunde stoppas. Föraren av den stulna bilen var en man i 40-årsåldern. Han greps, misstänkt för tillgrepp av fortsaffningsmedel, olovlig körning och drograttfylleri. Han fördes till polisstationen där provtagning och förhör genomfördes. Mannen är i skrivande stund fortfarande gripen.

03.31 en inringare ringde till polisen om att en okänd man hade kommit in i inringarens sovrum där inringaren och inringarens man låg och sov i centrala Nyköping. Mannen hade gått in genom altandörren. Polisen åkte till platsen för att ta reda på vad som hänt. Polispatrullen gjorde bedömningen att mannen, som är i 40-årsåldern var drogpåverkad och han blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav och hemfridsbrott. Förklaringen till betendet som mannen lämnade är att han säger sig ha blivit inlurad av sina kompisar. Det är dock oklart vilka dessa kompisar är och var de befann sig under händelsen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Mest läst av andra

Övrigt Explosion Björbo

Gagnef, Dalarnas län

Klockan 16:13 inkom larm om en större explosion i Björbo i Gagnef. En person är avliden men inte ide...