Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Bergshammar, Nyköping, Jursla, Norrköping, Västerleden, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av polisens verksamhet i polisområde Södermanland.

Södermanland, Bergshammar, Nyköping, Jursla, Norrköping, Västerleden, Eskilstuna, Södermanlands län

06.40 polisen har hittills detta dygn hanterat drygt ett tjugotal ärenden, de flesta kontroller som inte resulterat i några brottsmisstankar.

01.24 polisen fick larm om inbrott på ett företagsområde i Bergshammar i Nyköping. Väktare hade iakttagit personer på området. Polisen spårade med hund och en misstänkt person kunde gripas på området.  En bil hade setts lämna företagsområdet. Den misstänkta bilen stoppades dock senare på E4 i Jursla i Norrköping. I bilen fanns då fyra personer som hämtades till förhör, misstänkta för försök till stöld. Alla inblandade är män i 20-30-årsåldern.

03.06 en polispatrull stoppade en bilist för en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Västerleden i Eskilstuna. Vid kontrollen uppstod misstanke om att en person, en man i 20-årsåldern var drogpåverkad varför han blev misstänkt för ringa narkotikabrott. Han fick följa med för provtagning och förhör. Med i bilen var också ett minderårigt barn. Polisen gjorde bedömningen att situtationen och sällskapet var olämpligt för barnet varför polisen bestämde sig för att skutsa hem barnet till vårdnadshavare. Händelsen kommer att rapporteras till socialtjänsten.

Inga grova brott eller andra händelser har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra