Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Hagvägen, Flen, Jönåker, Hejargatan, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av polisens verksamhet sedan midnatt i polisområde Södermanland.

Södermanland, Hagvägen, Flen, Jönåker, Hejargatan, Södermanlands län

Polisen har hittills hanterat knappt ett 20-tal ärenden, de flesta är kontroller av olika slag som inte resulterat i några brottsmisstankar.

01.03 Hagvägen Flen. SOS-larm till polisen om brand i flerfamiljshus. Polis, ambulans och räddningstjänst till platsen. Det visar sig vara en fullt utvecklad brand i en lägenhet. Misstanke uppstår mot en man i 20-årsåldern och brottsrubriceringen är mordbrand. Efter släckningsarbetet spärrar polisen av ett område för en kriminalteknisk undersökning. Mannen grips och förs till polisstationen för förhör. Efter förhöret blir mannen anhållen av åklagare klockan 05.40 skäligen misstänkt för mordbrand.

01.52 E4 Jönåker. Polisen fick samtal om en  lastbil som kört av vägen. Lastbilen stod på hjulen i mittremsan. En manlig förare i 40-årsåldern misstänks för att ha somnat under färden varför han blir misstänkt för vårdslöshet i trafik. Bilen bärgades och trafiken i norrgående var avstängd under ca 30 minuter. Strax före 05 var det full framkomlighet igen.

05.58 en anmälare ringer till polisen och anmäler att ett så kallat växelflak (löst lastbilsflak) har stulits under natten. Flaket stod på Hejargatan i Eskilstuna där någon har tagit det, troligen med en lastbil. Flaket är i stål, svart till färgen och märkt med texten "Kirres".

Inga grova brott eller andra allvarliga händelser har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra