Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Björnlunda, Sillekrog, Marielundsgatan, Svengrensgatan, Eskilstuna, Gryts Kyrka, Gnesta Kommun, Läggesta, Mariefred, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Södermanland.

Södermanland, Björnlunda, Sillekrog, Marielundsgatan, Svengrensgatan, Eskilstuna, Gryts Kyrka, Gnesta Kommun, Läggesta, Mariefred, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat 42 ärenden mellan kl 22 och 06. Två ärenden från natten sticker ut:

01.04 En polispatrull skulle stoppa en bilist på riksväg 57 vid Björnlunda, Gnesta. Föraren stannade inte på polisens uppmaning och det blev ett förföljande. Bilisten körde ut på E4 söderut, men i norrgående fil. Vid Sillekrog vände föraren och körde i rätt färdriktning, fortsatt söderut. Kort efteråt slog det gnistor från bilen och den kunde inte köras vidare. Då var klockan ungefär 01.18. Mannen som körde är i 50-årsåldern. Han blev belagd med handfängsel och greps. Han är misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott, brott mot knivlagen, tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning. Bilen var stulen.

04.30 Det kom larm om brand i ett parhus på Marielundsgatan i Gnesta. Det slog lågor ut från skorstenen. Inga personskador ska ha uppstått. En kvinna och ett barn kunde ta sig ut ur huset innan branden helt tog över huset. Fastigheten blev totalförstörd. Polisen misstänker inget brott.

Ett axplock av andra händelser:

22.27 En polispatrull stoppade en bilist på Svengrensgatan i Eskilstuna. Mannen som körde är misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott. Han är i 35-årsåldern.

22.49 En förare ska ha väjt för ett rådjur och kört in i ett träd. Det var vid Gryts kyrka, Gnesta kommun. Inga personskador.

23.55 Samtal om viltolycka med älg på E20 vid Läggesta, Mariefred. Inga personskador uppstod. Älgen blev skadad och tog sig vidare. En eftersöksjägare skickades ut.
 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra