Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Ärla, Eskilstuna, Gnesta, Björnlunda, Hundbiten, Västerleden, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Södermanland.

Södermanland, Ärla, Eskilstuna, Gnesta, Björnlunda, Hundbiten, Västerleden, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat 31 ärenden mellan kl 22 och 06. Natten har generellt varit ganska lugn, och inga grova brott har kommit till polisens kännedom. Några ärenden som sticker ut från mängden:

23.03 Det kom larm om en trafikolycka på E20 vid Ärla, Eskilstuna. En personbil hade hamnat i mitträcket. Det blev inga personskador, men bilen behövde bärgas.

23.24 Polisen larmades om ett pågående inbrott i ett garage i centrala Gnesta. Två män flydde därifrån i bil, och en inringare följde efter. Gärningsmännen stannade vid ett hus i närheten av Björnlunda och parkerade bilen. Polisen dirigerades dit. Vid midnatt hade polisen fått tag i männen, som greps, misstänkta för stöld. De är i 25- och 35-årsåldern. En av männen blev hundbiten i samband med gripandet och fördes till sjukhus för omplåstring. Han ska inte ha varit allvarligt skadad. Polisen arbetar med att få klarhet i vad som kan vara stulet.

02.00 Det kom larm om en bil som hade kört av vägen och hamnat på taket. Det var på Västerleden i Eskilstuna. Polisen kom dit och misstänkte att föraren var påverkad. Det var en man i 20-årsåldern. Han blåste positivt och togs med för ytterligare provtagning. Han är misstänkt för grovt rattfylleri. I bilen fanns även en kille i nedre tonåren. Ingen av dem skadades. Polisen kontaktade pojkens föräldrar.

Utöver detta har det inträffat flera viltolyckor, men dessa har inte orsakat några personskador.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra