Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Sammanfattning av natten i Södermanland. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Södermanland.

Södermanland, Lagmansgatan, Eskilstuna, Domaregatan, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat ett 50-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Fyra personer har gripits i ett och samma ärende. Se notis nedan. Händelser i urval:

22.48 Ett vittne larmade om bråk i ett trapphus på Lagmansgatan i Eskilstuna. Flera personer bråkade, och det ska ha använts tillhygge. Flera polispatruller och ambulans skickades till adressen. Det var rörigt på platsen när polisen kom dit. Flera var skadade och det var oklart vem som hade gjort vad.
Det visade sig att det även fanns en brottsplats på Domaregatan som hörde ihop med bråket. Båda spärrades av för kriminalteknisk undersökning. Dörrknackning skedde på båda adresserna. Det handlar om två sällskap som har bråkat med varandra, de känner till varandra sedan tidigare. Flera personer fördes till sjukhus med sårskador.
Ärendet rubricerades initialt som försök till mord, men har ändrats och är i nuläget grov misshandel. Fyra personer greps, men under tisdagsmorgonen är endast en av dem fortsatt frihetsberövad. Det är en man i 20-årsåldern, som är anhållen. Det återstår en hel del arbete för polisen med att klargöra vad som har hänt och varför.

02.50 Polisen larmades om en man som blödde från handen, på Kriebsensgatan i Eskilstuna. Polis och ambulans kom dit. Mannen ska ha blivit utsatt för rånförsök av flera personer som ville ha hans mobiltelefon. Han ska ha motsatt sig detta och då blivit skuren i handen. Polisen kunde inte hitta någon misstänkt. En anmälan om försök till rån upprättades. Den drabbade är en man i övre tonåren.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra