Karta som med röd fyrkant ramar in Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skadegörelse Polis larmades till flerfamiljshus.

Eskilstuna, Södermanlands län

21:06 Polisen larmades till en lägenhet i området Lagersberg i Eskilstuna. Enligt inringaren ska fönster till lägenheten ha gått sönder.

21:13 Polis var på plats.

Det finns hål i ett lägenhetsfönster. Polisen arbetar med att ta reda på vad som har hänt. Innegården nedanför lägenheten har spärrats av. Ingen person har skadats.

21:55 Polisen misstänker att någon har skjutit in i en lägenhet. Händelsen utreds som framkallande av fara för annan alternativt skadegörelse. Lägenheten har spärrats av för teknisk undersökning. Polisen kommer under kvällen att hålla förhör med vittnen och genomföra dörrknackning på adressen.

Uppdatering kl. 22:50:

Under ärendets gång har brottsruriceringen ändrats till grovt olaga hot och brott mot vapenlage.

Den yttre avspärrningen är nu hävd, vissa beslag har gjorts på platsen men dessa kan i nuläget inte kommenteras med anledning av förundersökningssekretess.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra