Skottlossning Skottlossning i Eskilstuna

Eskilstuna, Södermanlands län

Kl.22.32 fick polisen flera samtal om skottlossning i Eskilstuna. Polisen jobbar på platsen. Ingen person är konstaterad skadad. Skottlossningen är dock bekräftad genom fynd på platsen.

För närvarande kan ingen ytterligare information lämnas.

Uppdatering 08.46: händelsen initierades av en polispatrull som hörde smällar i Råbergstorp och det visade sig att händelsen har inträffat i stadsdelen Råbergstorp i Eskilstuna. Strax efter kom ett flertal samtal till polisen.  Polisen beordrade ett flertal polispatruller till området och efter några minuter hade en polispatrull fått syn på en moped med två personer som kunde misstänkas ha med händelsen att göra. Polispatrullen följde efter mopedisterna och efter en minuts förföljande rapporterades att mopedisterna hade kört omkull och började springa från platsen. Efter ytterligare några minuter hade två misstänkta personer anträffats och identifierats som de som åkte på/körde mopeden. De greps misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott. 

De båda gripna männen är båda i 25-årsåldern. De har förhörts och de anhölls av jouråklagare vid 04.30-tiden, båda två skäligen misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott.

Polisen har tagit ett stort antal föremål i beslag. Det är föremål som kan betecknas som bevisföremål och som kommer att genomgå olika kriminaltekniska undersökningar.

Polisen har under natten arbetat intensivt med ärendet. Förhör har hållits, bevisning har säkrats av både kriminaltekniker och andra poliser. Under dagen kommer ytterligare förhör att hållas med olika personer som har uppgifter att lämna.

09.25 det finns fortfarande inga uppgifter om att någon person ska ha skadats i samband med händelsen.

Personer som bor i Råbergstorp med omnejd och som hört eller sett något som kan kopplas till händelsen och som ännu inte varit i kontakt med polisen ombeds att kontakta polisen på 114 14. det är mycket viktigt för polisen att få in så många vittnesuppgifter som möjligt för att polisen och åklagaren ska kunna få en så bra bild som möjligt av händelseförloppet.

Förundersökningen leds nu av åklagare och frågor om den fortsatta förundersökningen ställs till åklagaren.

Mest läst av andra