Karta som med röd fyrkant ramar in Nyköping, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Misstänkt skottlossning i Nyköping

Nyköping, Södermanlands län

21:50 Polisen i Nyköping larmades till en adress i Nyköpings centrum med anledning av en misstänkt skottskadad person i en lägenhet.

Platsen spärras av och personer som befinner sig på platsen kommer att kvarhållas för förhör. Undersökningsåtgärder som dörrknackning och sökning efter spår organiseras initialt.

En person förs med ambulans till sjukhus.

Polisen kommer nu att arbeta vidare med att klarlägga vad som hänt. Det finns i nuläget ingen information om skadeläget.

Händelsen utreds som försök till mord och grovt vapenbrott.

22:55 En kriminalteknisk undersökning kommer att utföras. Lägenheten är dokumenterad och avspärrad. Den skadade är en man.

00:15  Efter att polisen genomfört förhör med personer som fanns på platsen initialt är två män gripna för misstänkt inblandning i ärendet. Polisens fortsätter arbetet för att klarlägga händelsens förlopp och har ännu inte den hela bilden klar.

Arbetet fortsätter med tekniska utredningsåtgärder som kan styrka eller belägga de inblandades utsagor.

Målsägarens skadeläge är ännu oklart för polisens presstjänst.

Uppdatering onsdag 30 november klockan 07:52

Polisens presstjänst har ingen ny information om den drabbade personens skadeläge. De två gripna har anhållits och förundersökningen leds av åklagare.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra