Karta som med röd fyrkant ramar in Vagnhärad, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Stöld av katalysatorer från fordon i Eskilstuna.

Vagnhärad, Eskilstuna, Södermanlands län

Polisen har tagit emot anmälningar om stölder av katalysatorer från ett antal fordon i Eskilstuna och Vagnhärad. Stölderna gäller katalysatorer från mindre lastbilar och personbilar.

Här har stölderna skett:

Eskilstuna. Någon eller några personer har tagit sig in på ett företags inhägnade område och stulit katalysatorer från åtta mindre lastbilar, samtliga Renault av 2016-2019 års modell, som stod parkerade mot en lastkaj. Stölderna ska ha inträffat någon gång mellan klockan 19.00 på fredagskvällen till dess att stölden upptäcktes klockan 06.30 på tisdagsmorgonen.

Vagnhärad. En katalysator från en mindre lastbil och två personbilar stals någon gång under natten mellan söndag och måndag. Fordonen, en Peugeot av 2009 års modell, en Peugeot av 2006 års modell och en Volvo av 2007 års modell, stod parkerade på en parkeringsplats utanför en verkstad när katalysatorerna stals.

Eskilstuna. Någon eller några personer har tagit sig in på ett inhägnat område och stulit en katalysator och en lamdasond från en personbil, en Saab av 2006 års modell, som stod parkerat utomhus på området. Stölden ska ha inträffat någon gång mellan den 8:e och den 15:e februari. Enligt uppgifter i anmälan ska flera bilar inne på samma område ha drabbats av liknande stölder.

Frågor om stölderna besvaras av presstalesperson Monica Bergström på telefonnummer 010-56 67 031.

Mest läst av andra