Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Minuten, Strängnäs, Malmköping, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Grov stöld/inbrott i lägenhet

Södermanland, Minuten, Strängnäs, Malmköping, Eskilstuna, Södermanlands län

14.01 fick LKC Södermanland samtal från en allmänhet, som iakttog ett beteende av en person. Vilket ledde till att det kunde konstateras att det alldelses nyss varit inbrott i en lägenhet på norr i Eskilstuna. 3personer synliga i närheten. Dessa kan eventuellt sättas i samband med inbrottet. Denna lägenhet är avspärrad och teknisk undersökning kommer att göras under morgondagen.

Ytterligare en händelse kan sättas i samband med detta inbrott. Minuten efter att vi fått samtal om inbrottet så ropar en patrull in om att en polisman nästan blivit påkörd av en bil som åker därifrån i hög fart. Det blir ett förföljande av denna bil som leder ut på E20 i riktning mot Strängnäs. Vidare RV 55 mot Malmköping. Där möter en polisbil aktuellt fordon. Under tiden vi vänder om och ska fortsätta förföljandet av bilen så lyckas den undkomma. Jag har haft mycket resurser i området för att söka efter bilen. Även helekopter har deltagit.

Ytterligare en medborgare i Malköping tipsar oss om att denne gjort en iakttagelse där man garagerat en liknande bil som vi sökt. Vi gör husrannsakan där och tar aktuellt fordon i beslag.

Brottsrubriceringar är Grov stöld/inbrott i lägenhet. Försök till våld mot tjänsteman samt vårdslöshet i trafik. Det finns INGEN frihetsberövad i denna händelse.

Anette Wilhelmsson, Vakthavande Befäl 

Polisen Södermanland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra