Karta som med röd fyrkant ramar in Trädgårdsgatan, Nicandergatan, Nygatan, Strängnäs, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Bostadsinbrott i centrala Strängnäs.

Trädgårdsgatan, Nicandergatan, Nygatan, Strängnäs, Södermanlands län

10.27 en anmälare ringde och anmälde att ett bostadsinbrott precis hade upptäckts i en fastighet med lägenheter på Trädgårdsgatan. Inbrottet kan ha inträffat från i fredags eftermiddag fram till det upptäcktes.

10.32 polisen är på väg till platsen.

10.55 polisen är framme på platsen och påbörjar utredningen.

12.07 polisen är nu klar med de inledande utredningsåtgärderna. Tjuven eller tjuvarna har tagit sig in genom att krossa ett balkongfönster. En utredning om grov stöld genom inbrott är påbörjad, men det är fortfarande oklart vad som saknas. Lägenheten är avspärrad i väntan på att polisens brottsplatsundersökare ska komma, sannolikt under morgondagen, och genomföra en brottsplatsundersökning.

Polisen är angelägen att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i området Trädgårdsgatan - Nicandergatan - Nygatan. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär på polisen.se

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra