Karta som med röd fyrkant ramar in Påljungshage, Nyköping, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Polisen sökte gärningspersoner efter stöld i butik i Påljungshage.

Påljungshage, Nyköping, Södermanlands län

14.15 polisen fick samtal om en nyligen inträffad stöld i butik i Påljungshage. Personal i butiken var ute och sökte gärningspersoner som misstänks ha stulit i butiken.

Poliser som kom till platsen fick kontakt med personal och en gärningsperson sågs springa varvid en polispatrull följde efter med bil. Plötsligt sprang den misstänkte ut framför polispatrullen som inte hann bromsa och den misstänkte blev då påkörd och fick smärta i ett knä. Polispatrullen grep den misstänkte för stöld i butik. Polisen kallade på en ambulans som förde den gripne, som är en man i 25-årsåldern, till sjukhus. Skadeläget är inte närmare känt än att han kände smärta i ett knä. Den gripne är, förutom stöld i butik, även misstänkt för skadegörelse alternativt ringa skadegörelse på polisbilen.

Eftersom den gripne skadades vid polisingripandet har polisen på eget initiativ anmält händelsen som kommer att utredas.

Polisen har också sökt med polishund och spårat efter ytterligare gärningspersoner men ingen ytterligare har gripits.

17.00 i samband med gripandet hoppade den gripne upp på polisbilen vilket fick till följd att vindrutan sprack. Vid gripande hade den misstänkte med sig stulna varor till ett värde av ca 1400:- som återlämnades till butiken. De förvarades i en specialpreparerad kasse som polisen tog i beslag.

Mest läst av andra