Karta som med röd fyrkant ramar in Strängnäs, Eskilstuna, Källgatan, Klostergatan, Dalarna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Stöld och försök till stöld från äldre personer, Strängnäs och Eskilstuna.

Strängnäs, Eskilstuna, Källgatan, Klostergatan, Dalarna, Södermanlands län

13.12 Polisen fick samtal om att en kvinna skulle ha ringt på dörren hemma hos en kvinna i 85-årsåldern och bett om pengar. Kvinnan som ringde på gjorde gällande att hon var dövstum. När hon inte fick pengar bad kvinnan om vatten. Plötsligt stod även en man i hallen. Den äldre damen körde ut sällskapet. Det är oklart om något har stulits. Detta hände på Källgatan i Strängnäs. Polisen har upprättat en anmälan om försök till grov stöld.

Ungefär en timme senare fick polisen ett samtal från en kvinna i 80-årsåldern som varit med om ett liknande scenario. Där ska kvinnan som ringde på dörren ha bett om vatten, även där ska hon ha varit dövstum. När hon lämnades obevakad ska kvinnan ha sökt igenom sovrummet efter värdesaker. Detta hände på Klostergatan i Eskilstuna. Det är i nuläget oklart vad som är stulet, polisen har upprättat en anmälan gällande grov stöld.

Den senaste tiden har polisen tagit emot anmälningar om åldringsbrott även i region Syd och i Dalarna. Polisen uppmanar till försiktighet när en okänd person ringer på dörren. Lämna ingen främmande besökare obevakad i bostaden.


Mer information om hur man kan skydda sig mot brott finns att läsa här: https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/aldre-och-funktionsnedsatta/

Mest läst av andra