Trafikbrott Fyrhjulningsförare gripen efter efterföljande.

Torshälla, Eskilstuna, Södermanlands län

15:50 En polispatrull i Torshälla ville stanna och kontrollera en förare av en fyrhjuling. Föraren stannade inte på polisens tecken utan fortsatte att köra. Polisen följde efter fyrhjulingen som körde på en grusväg. Efter några minuter tappade polisen synkontakten med fyrhjulningen.

Polisen fick tips av privatpersoner som hade sett en fyrhjulning dumpad i en skogsdunge. På samma plats hade man också sett en personbil med två personer i. Polisen fick syn på den aktuella bilen och stannade den för kontroll. Föraren och passageraren, båda män i 30-årsåldern, misstänks vara påverkade av narkotika. De fick följa med till polisstationen för provtagning. Föraren misstänks för rattfylleri under påverkan av droger och passageraren misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk.

Efter att polisen pratat med vittnen som sett färden på fyrhjulningen greps passageraren i personbilen eftersom utseendet stämde överrens. En hjälm mycket lik den som polispatrullen sett föraren av fyrhjulingen bära anträffades också i bilen.

Efter kontroll visade det sig att fyrhjulingen var stulen och mannen som var passagerare i personbilen greps därför för stöld alternativt häleri samt grov vårdslöshet i trafik. Fyrhjulningen har tagits i beslag.

Mest läst av andra