Karta som med röd fyrkant ramar in Nyköping, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka Trafikolycka i Nyköping. UPPDATERAT 16.50.

Nyköping, Södermanlands län

11.04 samtal till polisen om att en trafikolycka ska ha inträffat vid 10-tiden i anslutning till Nicolaiskolan. Ingen person ska vara skadad.

12.35 polisen är vid skolan och börjar utreda vad som har hänt och initialt har det i utredning framkommit att fyra elever stod i grupp vid skolan när det kom en fyrhjulig moped och körde på en av eleverna. Den drabbade hamnade på motorhuven men undkom oskadd. Polisen har påbörjat en utredning och brottsrubriceringen är inledningsvis vårdslöshet i trafik. Polisen har identifierat föraren av mopeden. Det är en pojke i övre tonåren och hans körkort för moped är omhändertaget av polisen.

16.50 Efter kontroll med vittnen och inblandade har fler uppgifter kommit fram om händelsen. Det var en mopedbil som ska ha körts på ett vårdslöst sätt. Polisen har skrivit en anmälan om försök till misshandel, grov vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycksplats och trafikbrott.

Mest läst av andra